Flytter I sammen

Uanset om det er med vennerne eller kæresten, så er det en stor ting, når I får fælles adresse. 

Kontakt os
Det er en spændende proces. Der skal indrettes, planlægges og tages fælles beslutninger om alt fra TV-pakke til internet og indkøb.
Det er forhåbentligt sjov. Men det kan også være en prøve for forholdet, for hvad hvis I ikke vil det samme?

I er forskellige

Umiddelbart skal I acceptere, at I er forskellige. Det er vi alle sammen - tænk blot på dine forældre, der jo trods alt har fået dig. I skal snakke sammen, gå på kompromis, også skal I hver især overveje, hvornår en kamp er vigtigt. For hvis du egentlig er ligeglad med, om væggen males i knækket hvid eller ægghvid, hvorfor så ikke lade den anden bestemme, hvis det har betydning for din bofælle?

Snak økonomi fra starten

Derudover vil vi råde jer til, at økonomi er en del af jeres tidlige snak, når I overvejer at flytte sammen. Økonomien har stor betydning for jeres fremtidige hjem. Derfor kan I lige så godt kende jeres muligheder fra begyndelsen. Så slipper I for skuffelser, og kan snakke fremtid frem for urealistiske drømme.

Drømmer I om bil?

Er I trætte af at planlægge jeres køreture ud fra lift på GoMore eller carpool? Synes I også, at de offentlige tilbud er for langsomme og besværlige? Så  drømmer I måske også om uafhængighed, og om at suse ud af landevejen i egen bil?

Få overblik med et budget

Nogle regninger kommer hver måned, andre kommer én gang i kvartalet, eller måske kun årligt. Med et budget får du overblikket, så du ved, hvad du hver måned skal lægge til side for at betale de faste udgifter.

Træhuse og pengestabler

Overvejer I at købe?

Om I skal købe eller leje en bolig, afhænger af jeres drømme, ønsker og ikke mindst økonomi. I Sparekassen Thy hjælper vi jer med det økonomiske overblik, så I kan træffe den bedste beslutning for jer.

Få styr på budgettet

Vi ved godt, at et budget er kedeligt, og det måske ikke er det fedeste at tænke på, når I står foran en flytning. Planlægning, indretning og drømme er meget sjovere at bruge tiden på. Men hvis I ofre lidt tid på budgettet, så kender I jeres økonomi! Så ved I, hvor meget I har til f.eks. husleje, nye møbler og sjove impulsive oplevelser i hverdagen. På den måde kommer I meget lettere fra de flyvske drømme om fremtiden til konkrete muligheder. Og det er da meget sjovere at snakke om det, man reelt kan, frem for det man måske kan.  

Når I skal lave et budget

I lægger alle jeres udgifter sammen

Mange af jeres regninger betaler I formentlig kun hvert kvartal, og nogle få regninger er måske kun en gang om året. Disse deler I ud, så I betaler lidt til dem hver måned.

På den måde får I et overblik over, hvad jeres månedlige udgifter er. Så kan I selv vurderer, hvordan udgifterne hænger sammen med jeres indtægt og behov for opsparing til f.eks. rejser, ny computer osv.