Den nye ledelse i AKEA Automation fotograferet på fabrikken

AKEA Automation har fokus på at være totalleverandør

Generationsskifte i AKEA Automation:

Vi har fokus på at være totalleverandør

Bolte, fittings, skruer og et utal af andre metal-”dimser”. Når du cykler en tur, åbner vinduet eller tænder bilen, så er der en masse små metal-dele, der gør, at alt virker som det skal. Helt uundværlige, men samtidig ikke noget, du tænker over i hverdagen.

Det gør de til gengæld hos Thisted-baserede AKEA Automation. Her designer, fremstiller og konstruerer de maskiner til industrien, hvor det der kommer ud i den anden ende, netop er den lille bolt til cyklen, metaldelene til bilen og aluminiumsrammen til vinduet.

Og fra Thisted er udsynet stort. AKEA Automation leverer til 37 lande fordelt rundt i hele Europa, USA, Canada, Mexico og Australien, ligesom deres montører rejser verden rundt for både at montere og servicere maskinerne hos kunderne.

Generationsskifte på plads

De seneste tre år har overskriften været generationsskifte. I 2020 solgte de daværende ejere, Torsten Lundø Dahl og Jan Kloster Pedersen, deres ejerdele til Claus Hvam, Rasmus H. Balle og Kasper Bilstrup - og de tre tog plads i stolene som hhv. CFO, CEO og CSO.

Og så kom Covid-19.

Al rejseaktivitet gik i stå fra den ene dag til den anden. Med en eksportandel på omkring 75% var det noget af en ilddåb for den nye ejerkreds, der har sat ind med fokus på kontrolleret vækst, de nyeste teknologier og stadigt større projekter, så der nu er fuld damp under kedlerne igen.

”Vi oplever efterspørgsel på turn-key leverancer, og vi bliver i stigende grad specialister i at være totalleverandør fra start til slut på større projekter, så kunderne kun skal forholde sig til én leverandør”, fortæller Kasper Bilstrup, CSO, AKEA

Attraktiv for medarbejdere og lokalsamfund

For den nye ejerkreds har medarbejderne – nuværende og fremtidige – også en stor rolle at spille.

”Vi vil gerne være en attraktiv arbejdsplads – både for medarbejderne og for lokalsamfundet. Vi har glade medarbejdere med en gennemsnitsancinnitet på 10-12 år, og vi driver virksomheden med udgangspunkt i nogle gode værdier om at opføre os ordentligt og være fair overfor hinanden og vores kunder”, fortæller Rasmus H. Balle, CEO, AKEA.

Korte beslutningsveje har stor betydning

I forbindelse med ejerskiftet har den nye trio valgt Sparekassen Thy som erhvervsbank. Og det er der flere grunde til.

”Både pris og fleksibiliteten i at skrue en løsning sammen, der passer til os, har haft stor betydning. Her er ikke meget kassetænkning. Men det skal også siges, at det er rart at komme til at tale med en rådgiver, der selv kan træffe beslutninger og er lynhurtig til at vende tilbage. Det har været forbløffende gnidningsfrit at skifte til Sparekassen Thy og alt er gået præcis, som det skal” lyder det samstemmende fra de tre ejere.

De er stadig nye kunder i Sparekassen Thy – både privat og i virksomheden – og har høje forventninger til det nye samarbejde:

”Det er vigtigt for os, at vores bank er en aktiv medspiller, der proaktivt sikrer, at vi har de bedste løsninger – og indtil videre har vi været meget tilfredse”, afslutter CFO Claus Hvam.