Få alle fordele med GebyrFri Ungdom
I Sparekassen Thy får du gode fordele, som ung kunde mellem 18-28 år. Du får det meste gratis – og samtidig super skarpe muligheder og individuel rådgivning.
Ofte sker der rigtig mange ting i denne periode, måske flytter du hjemmefra, starter en ny uddannelse, rejser jorden rundt eller køber bil. Med GebyrFri Ungdom bestræber vi os på at hjælpe dig, med at realisere dine drømme samt skabe overblik over økonomien.
Nogle af de fordele GebyrFri Ungdom har, er:
- MobilBank
- Netbank
- eBoks
- Gratis betalingskort ( fra 18 år) Dankort, VISA/Dankort eller MasterCard
- Gratis valutaveksling
- Og meget mere …
Hold styr på din økonomi!
I Sparekassen Thy får du tildelt en personlig rådgiver, som er lige ved hånden. Du får hjælp til din daglige økonomi, og vi tilpasser os til den situation, som du står i.
Du har desuden mulighed for at spare op på en ungdomsopsparing, hvor du får en højere rente.
GebyrFri Ungdom hjælper dig godt i gang, og din rådgiver står klar med vejledning omkring din økonomiske situation. Vælg din privatrådgiver her.
Skal du flytte?
Uanset om du skal købe eller leje, så er det en god idé at starte i Sparekassen Thy.
Husk dine forsikringer
Forsikringer er kedelige. Men de er super vigtige, hvis du en dag skal bruge dem.
Slår pengene til?
Nogle måneder kan være dyrere end andre. Derfor kan det være godt med et budget.
Har du svært ved at få pengene til at slå til?
Vi er klar over, at det kan være svært at få SU'en til at slå til.
- Og derfor har vi en mulighed til dig, hvor du til en lav rente kan supplere økonomien lidt.
Ungdomskreditten fungerer som en kassekredit, som er en billig og fleksibel måde at låne penge på til uforudsete eller engangsprægede udgifter.
Luft i økonomien
Ungdomskreditten giver dig luft i økonomien, hvilket kan være nødvendigt, hvis f.eks. indtægterne er svingende for en periode. En af fordelene ved at optage en uddannelseskredit er også, at du kun betaler rente af det beløb, du bruger. Se renten på Ungomskreditten i vores prisoversigt.
En god mulighed, når du skal flytte
Det kan være rigtig dyrt at flytte. Det er uanset, om du flytter hjemmefra for første gang, eller du af en eller anden grund skal skifte din bopæl ud. Mange af vores kunder benytter sig derfor bl.a. af Ungdomskreditten til at betale indskuddet til en lejlighed, nye møbler o.lign.. På den måde får de en fornuftigt start i den nye lejlighed, samtidig med at de har råd til hverdagen - og weekenderne.
For at få Ungdomskreditten skal du tilslutte dig vores koncept "GebyrFri Ungdom".
Det kan være svært at overskue alle de udgifter, man har et helt år frem. Et godt budget er løsningen, for du sikrer dig mod overraskelser.
De fleste af os har vist prøvet, at når alle julegaverne skal købes, eller sommerferien bestilles, så mangler der lige penge på kontoen.
Med et budget sikrer du dig, at der altid er penge til husleje, benzin, tøj, gaver, forsikringer og alle de andre ting, man bare ikke kan undvære. Med et budget får du overblik over dine samlede udgifter kontra dine indtægter hver måned.
På denne måde får du overskud og kan måske endda lave en opsparing.
Lav selv dit budget
De fleste tror, at det er svært at udarbejde et budgetskema - men det er ikke tilfældet!
Det er faktisk ganske enkelt at lave et budget. Du kan f.eks. bruge denne budgetskabelon. I boksen til højre finder du et par gode råd til at komme i gang.
Lav et budget med din rådgiver
Du kan sammen med din rådgiver i Sparekassen Thy, mod et mindre gebyr, få gennemgået din økonomiske situation og få lagt et realistisk og solidt budget.
Vi har elektronisk overvågning af din budgetkonto i Sparekassen Thy.
Det betyder, at
- vi hvert år automatisk regulerer din indbetaling op med 3 %
- du alene vil blive kontaktet såfremt indbetalinger ikke dækker udbetalinger, eller
- der står et større beløb end nødvendigt på din budgetkonto.
Den elektroniske overvågning af din budgetkonto giver dig større sikkerhed og tryghed.
Spørg din rådgiver i Sparekassen Thy, hvad der vil være den bedste løsning for dig.
NB:
Prisen for at få lavet et budget er reguleret hvert år og fremgår af prislisten. Betalingen indregnes i budgettet og opkræves hver
den 1. december.
Skal du flytte?
Ligegyldigt om du flytter hjemmefra, blot flytter en enkelt gade, eller måske flytter til Århus, København eller London, vil det være en god idé at smutte en tur forbi din rådgiver her i Sparekassen Thy. Så ser I på, hvordan din økonomi ser ud.
Vil du selv eje en bolig?
Hvis du gerne vil kigge på ejebolig, er det en god ide at starte i Sparekassen Thy. Uanset om du drømmer om hus eller lejlighed, laver vi en beregning til dig. Så kan du se, hvor mange penge du kan låne samt hvad dit rådighedsbeløb i givet fald vil være, efter at alle udgifterne er betalt.
Vil du leje en bolig?
Har du mere lyst til at flytte i en lejebolig, kan vi også hjælpe dig! Du får måske behov for penge til indskud, nye møbler, flytteudgifter o.lign.
Du har også mulighed for at søge boligsikring.
Kig ind til os Sparekassen Thy, så vi sammen kan kaste et blik på, hvilke muligheder og behov du har.
Er du rigtigt forsikret?
"23% af kvinderne og 15% af mændene mister evnen til at arbejde og tjene penge, inden de fylder 65 år"
Du kunne jo være blandt dem. Derfor er det vigtigt med styr på forsikringerne, før ulykken sker.
Hvor mange penge kommer du til at tjene?
De fleste har drømme og ønsker om, hvor mange penge de egentlig gerne vil tjene. Og for en del af os kommer det også til at ske. Der er bare lige det, at en stor procentdel af os mister evnen til at arbejde og dermed tjene penge, inden vi fylder 65 år.
Førtidspensionen giver indtjening - men er det nok?
Det er rigtigt, at førtidspensionen sikrer dig en månedlig indkomst. Så hvis du kommer til skade eller bliver syg og ikke kan arbejde, kan du få tildelt en førtidspension. En førtidspension giver ca. 200.000 kr. om året. Det kan virke som mange penge. Men, hvis nu din drøm er at tjene 400.000 kr. om året, og ikke mindst indretter dit forbrug efter det, så er 200.000 kr. jo ikke mange penge!
En forsikring kan hjælpe dig
Det kan virke indviklet med alle de forsikringer. Men, det eneste du skal overveje er, hvor mange penge du kunne tænke dig udover førtidspensionen. Det kan f.eks. være, at du vil forsikre dig, så du får 50.000 kr. ekstra om året. Det koster ikke ret mange penge, og i takt med at du kommer til at tjene flere penge, kan du øge dækningen.
Du skal bare huske, at når først du har fået problemer med helbredet, kan du ikke være sikker på, at du kan tegne forsikringen! Det afhænger meget af, hvad du fejler.
Skadesforsikring - Det har du da styr på, ikke?
Du skal lige kigge lidt nærmere på de to typer forsikringer, som vi skriver lidt om herunder.
Ulykkesforsikring
En ulykkesforsikring siger næsten sig selv. Det er en forsikring, hvor du får en sum penge, hvis du skulle komme ud for en ulykke. Hvor meget du får, afhænger af hvilken méngrad, du bliver tilkendt, og hvilken erstatningssum du valgte, da du oprettede forsikringen.
Der findes to forskellige typer ulykkesforsikringer:
- Fritidsulykkesforsikring, der dækker ulykker i fritiden,
- Heltidsulykkesforsikring, der dækker ulykker døgnet rundt.
Du kan også få en ulykkesforsikring med dødsfaldsdækning. Så får din familie en sum penge, hvis du skulle dø ved en ulykke.
Familieforsikring
Navnet er måske lidt misvisende, men en familieforsikring består af en indboforsikring og en ansvarsforsikring, som begge er særdeles vigtigt, når du bor for dig selv.
Indboforsikringen dækker dit indbo i tilfælde af brand, indbrud, vandskade mv.
Ansvarsforsikringen dækker skader, som du ved et uheld laver på andre mennesker eller ting.
Som udgangspunkt er du dækket af dine forældres indboforsikring, når du flytter hjemmefra, indtil du fylder 21 år og bor alene.
Men, tjek lige med dit forsikringsselskab, om alt er i orden, når du flytter hjemmefra.
Husk, at du altid er velkommen til at kigge ind og få en snak med din rådgiver.
Pension er også for dig
Ratepension for unge
Vi anbefaler, at du på et tidligt tidspunkt går i gang med at spare op til din pension. Og jo før du starter, des flere penge får du ekstra. Hvis du investerer 1.000 kr., når du er 20 år, så får du flere penge til din pension, end hvis du først investerer de 1.000 kr., når du er 30 år. Som tidligere nævnt, så handler det om renters rente.
Når du starter din pensionsopsparing, er en af mulighederne, at du starter en ratepension. Som navnet siger, udbetales pensionen i rater over 10 år eller mere.
Prioriter forsikringerne
Selvom vi opfordrer dig til at starte din pensionsopsparing hurtigst mulig, så ved vi godt, at økonomien ikke altid er til det hele. Særligt når man er ung, og måske er på SU. Derfor vil vi gerne understrege, at hvis du skal vælge, så prioriter dine forsikringer. Det er kedeligt og usexet, men det kan altså blive rigtig træls, hvis du en dag står og skal bruge din forsikring, men har sparet den væk.
Frihed
Jo før du går i gang med en målrettet pensionsopsparing, des bedre. Det handler simpelthen om, at jo tidligere du opretter din opsparing, des mere har du til din pension.
Med en god pensionsopsparing får du også frihed til selv at vælge, hvornår du vil gå på pension.