Den Gamle Toldbod skifter hænder 

Lige midt i Thisted – i hjertet af byen – ligger Den Gamle Toldbod. En unik bygning, der er opført i 1885, og som fremover skal huse Sparekassen Thys erhvervsafdeling.

”Nogle gange er man heldig, og der opstår en unik mulighed. Vi synes, at vi med muligheden for at købe Den Gamle Toldbod har fået en unik mulighed for at skabe perfekte rammer for vores erhvervsafdeling. Bygningen er unik og med en synlig placering, der ikke findes bedre.
Samtidig er vi også glade for, at vi kan være med til at sikre, at der fortsat er liv i den gamle smukke bygning, der troner frem i byens centrum”. Sådan indleder Sparekassen Thys direktør Ole Beith fortællingen om det netop offentliggjorte køb.

Stor erhvervsafdeling i vækst

Vi driver i dag Thys største erhvervsafdeling. Det kræver plads til de 15 medarbejdere, der hver dag møder ind med det formål, at lave forretninger med det lokale erhvervsliv og give dem det, de forventer at deres lokale bank.
Og netop kundeoplevelsen er noget af det, der står øverst på vores dagsorden.
- Med købet af Den Gamle Toldbod kan vi tage endnu et skridt på rejsen med at give kunderne noget ekstra. Vi får ikke nødvendigvis flere kvadratmeter, men vi får nogle langt bedre faciliteter, der sikrer optimale forhold til kunder og medarbejdere.

En perfekt køber
Thisted Bolig, der i dag har administration i bygningen, er glade for at det netop er Sparekassen Thy, der har købt den smukke ejendom.
”En bygning fra 1885 kræver en del løbende vedligeholdelse. Men samtidig får man jo også et stykke lokalhistorie, der ikke kan sammenlignes med noget andet. Vi er rigtig glade for, at Sparekassen Thy har købt bygningen og vil prioritere det forestående renoveringsarbejde og løbende vedligeholdelse”, fortæller direktør fra Thisted Bolig, Chano Sauer.
Thisted Bolig flytter ud af bygningen, inden sommerferien for alvor går i gang, og arbejder i øjeblikket på at finde andre egnede lokaler, tilføjer Chano Sauer.

Indflytning til efteråret 2019
I Sparekassen Thy er vi allerede i gang med planlægningen af overtagelsen, hvor vi inden indflytning skal have renoveret facaden og alle vinduer i bygningen skal skiftes.
Derudover skal der ske mindre indvendige justeringer. Når arbejdet er færdigt i løbet af efteråret 2019, slår vi dørene op til en hel ny og moderne erhvervsafdeling, siger direktør Ole Beith.

Der er endnu ikke planer for, hvad der skal ske med ejendommen i Jernbanegade 19, hvor erhvervsafdelingen i dag har til huse. Men ejendommen skal enten sælges eller udlejes, slutter direktør Ole Beith.