Lokal indsamling af 1,5 millioner til Nationalparkcenter

Støtteforeningen Nationalpark Thy har i samarbejde med Sparekassen Thy samlet ind til det nye nationalparkcenter, der skal bygges i Nr. Vorupør i hjertet af Nationalpark Thy. 

To store checks på henholdsvis 1.000.000,- og 500.000,- blev overrakt til nationalparkens bestyrelsesformand, Torben Juul-Olsen, på toppen af den klit, hvor nationalparkcentret skal bygges.

Siden 2016 har virksomheder, foreninger og privatpersoner kunne støtte indsamlingen til Nationalparkcentret. For hver donation op til 10.000,- har Sparekassen Thy doblet op og har samlet doneret 500.000,-

- Nu er indsamlingens store mål om 1.500.000,- nået.

Godt bidrag til at fortsætte rejse
“Nationalpark Thy bidrager til en positiv udvikling i vores område. Et kommende nationalparkcenter bliver en vigtig faktor, der styrker udviklingen yderligere. Derfor yder sparekassen opbakning til at etablere centret.” Sådan siger Ole Beith, Direktør for Sparekassen Thy, om donationen og projektet.

Sideløbende med indsamlingen har Nationalpark Thy været i forhandlinger med flere store fonde og her har de lokales opbakning gennem indsamlingen haft en afgørende betydning for fondenes velvillighed. Nationalpark Thys projektleder for nationalparkcentret, Esben Colding Broe, fortæller:
”Den lokale forankring er på mange områder helt afgørende for projektet. Det har været glædeligt at mærke, at den opfattelse også er delt af fondene, som indsamlingen har gjort et stort indtryk på. Der er ingen tvivl om, at indsamlingens værdi er langt større end selve beløbet.”

Mange lokale har været med
I alt 36 virksomheder, 23 foreninger og 173 privatpersoner støttet indsamlingen til nationalparkcenteret og ifølge støtteforeningens indsamlingskoordinator, Frede Østergaard, følger der en stor signalværdi med lokalbefolkningens opbakning:
”Det er vigtigt for omverdenen, fonde og os selv, at der kommer handling bag ordene, og at vi sammen er med til selv at vise vejen frem – stor, som lille, som privatperson, forening eller virksomhed. Med fælles opbakning og ejerskab kan vi meget.”

Støtteforeningen ønsker at sige tusind tak til alle bidragsydere, både til virksomheder, foreninger og privatpersoner.