Viser en halv jordklode

Danskerne har fokus på investeringer med et bæredygtigt aftryk

Interessen for investeringer med et bæredygtigt aftryk er stigende. Halvandet år efter at BankInvest lancerede den globale svanemærkede aktiefond ”Globale Aktier Bæredygtig Udvikling”, er mere end 12 mia. kroner strømmet ind i fonden.

På kun halvandet år er BankInvests globale svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling blevet en af landets største svanemærkede aktiefonde, hvor investeringer placeres i virksomheder, der på flere parametre har bevist, de agerer ansvarligt – både når det gælder deres miljøpåvirkning, menneskerettigheder, og arbejdstagerrettigheder. Tusindvis af danskere har placeret investeringer i fonden for mere end 12 mia. kroner.

Investeringer med fokus på ansvarlighed og afkast

Alle, der ønsker at investere penge i virksomheder med et bæredygtigt aftryk, har mulighed for at investere i BankInvests globale svanemærkede aktiefond, der i stigende grad tiltrækker investeringer fra danske investorer. Det kan der være gode grunde til, mener Andrea Panzieri, investeringsdirektør i BankInvest:

”Hvis du vælger at investere i vores globale svanemærkede aktiefond, kan du læne dig trygt tilbage og med god samvittighed vide, at din investering lever op til omfattende krav, vi stiller til virksomhederne vedrørende ansvarlig ageren og overholdelse af internationale standarder. Samtidig spreder du din risiko uden, at det går ud over afkastet.”

Andrea fra BankInvest

BankInvests globale aktiefond er sammensat af virksomheder over hele verden, der agerer ansvarligt. Som investor i fonden bliver man indirekte medejer af selskaber, der udleder markant mindre CO2 end deres konkurrenter, og man er samtidig med til at understøtte FN’s verdensmål.

”For at imødekomme efterspørgslen i markedet efter investeringer i virksomheder, der agerer ansvarligt og understøtter FN’s verdensmål har vi gjort det enklere for danskerne at gå på opdagelse i og få et dybdegående kendskab til vores svanemærkede fonde” siger Andrea Panzieri.

I 2021 leverede fonden Globale Aktier Bæredygtig Udvikling et afkast på 29,2%. Det kan ses i forhold til afkastet for det brede, globale aktiemarked, der leverede et afkast på 27,4%.

Læs mere på enverdentilforskel.dk eller kontakt din bankrådgiver.

Disclaimer: Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på bankinvest.dk