Do personer ved et bord med coputer og skriveredskaber

Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Er du en af de 8.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rente på dit Tilpasningslån fra 1. april 2022, kan du glæde dig til det nye år. Du kan nemlig se frem til at få en lavere rente på dit lån. 

Når du skal have ny rente på dit lån, bør du overveje, om du stadig har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Rentetilpasning af dit lån er nemlig et oplagt tidspunkt at ændre lånet.

Fristen for at ændre på dit lån er 31. januar 2022. 

En lille rentebesparelse i vente

Har du et F1- eller F3-lån, kan du se frem til en lidt lavere rente. Har du et F3-lån med afdrag, kan du dog forvente en lidt højere ydelse efter skat, selv om renten falder en smule. Det skyldes, at det du betaler i afdrag på F3-lånet stiger mere end rentebesparelsen.

Oplagt at overveje om du har den rette rentebinding

Når du skal have ny rente på dit tilpasningslån, er det et godt tidspunkt at overveje, om eksempelvis din rentebindingsperiode stadig passer til dig.

Du kan nemlig forlænge eller forkorte bindingsperioden. Har du et F1-lån, kan du overveje at forlænge rentebindingen, fx til tre eller fem år. I øjeblikket er rente- og bidragsbetalingerne efter skat omtrent det samme på både et, tre og fem år. Du kan altså øge din rentetryghed uden, at det koster flere penge. Det skyldes, at bidraget er mindre på F3 og F5 end på F1. Så selvom F1-renten er lavest, er det altså kun så det akkurat betaler for det højere bidrag.

Fast rente er en mulighed

Renten på lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden nytår, men det koster faktisk ikke meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente.

Det du betaler i afdrag bliver dog mindre, og på den måde opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente. Det er dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån ved det nuværende renteniveau, men så har du til gengæld tryghed om renten.

Husk frist ved udgangen af januar 2022

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk en ny rente 1. april 2022. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver i dit pengeinstitut i god tid inden fristen 31. januar 2022.

Graf

Note: Forrige rentetilpasning er henholdsvis april 2021 (F1) og april 2019 (F3). F5 skal ikke rentetilpasses i denne omgang.

Beregning bag graf

Beregning pr. 1. december 2021